Du er her:

Hva skal jeg velge?

Yrkesvalg - Klikk for stort bilde

Veivalget for 10. klassingene angående videregående utdanning og yrkesvei nærmer seg, og i den forbindelse inviteres de og foreldre inn til oss for å få større innblikk i valgmulighetene.

Hva skal jeg velge - Klikk for stort bilde 1. mars 2019 er ordinær søknadsfrist for skoleåret 2019-2020, og innen den tid er det mange ungdommer som skal ta et viktig veivalg som vil være med på å styre livet deres i en eller annen retning. I tillegg til at elevene bør tenke på hva de synes virker interessant, må de ikke glemme å lete etter hvilken kompetanse det er behov for i markedet. En bra pekepinn på det kan være å søke på yrkestitler på finn.no → Jobb, og se hvor mange ledige stillinger det er i de ulike yrkene i Norge i dag. En annen ting kan være å gå inn på NHO`s kompetansebarometer, som sier noe om etterspørselen i Norge de nærmeste fem årene (tips; fra side 27 og utover er det mange interessante diagrammer).

Her på skolen blir det arrangert elevkurs for Røkland og Rognan ungdomsskole den 13. og 14. november mellom kl. 09.30 og 15.00 begge dager. I løpet av disse to dagene skal alle elevene ha vært innom avdeling for Teknikk og industriell produksjon (TIP), Elektro, Design og Håndverk (DH) og Studiespesialiserende (Stud.spes.). Parallelt med informasjon om stud.spes. blir elevene også orientert om hvordan det er å være elev ved videregående skole.

Foreldrene til disse elevene vil få invitasjon til å komme på foreldremøte fra kl. 18.00-20.00 torsdag den 15. november, for å få informasjon om valgmuligheter innen utdanning i den videregående skolen, og litt om rutinene elevene vil møte her.

#YOU18 (Yrkes- Og Utdanningsvalg messe) her ved skolen vil finne sted den 28. november fra kl. 09.15-13.10. Inviterte elever kommer fra skolene Straumen, Røsvik, Nordsia oppvekstsenter, Beiarn, Misvær, Skjerstad, Fauske, Sulitjelma, Valnesfjord, Røkland og Rognan. Dagen er lagt opp slik at elevene på forhånd har valgt hvilken avdeling de ønsker å ta et dypdykk i. Elevene vil få informasjon og praktisk veiledning for å løse oppgaver innen yrker som relateres til utdanningsvalget. I tillegg vil det komme bedrifter fra regionen som stiller seg på stand inne på skolen, og som elevene får mulighet til å oppsøke. Påmeldingsfrist for #YOU18 er satt til den 19. november.