Vi er blitt en dysleksivennlig skole -den første i Nord-Norge!

dysleksivennlig skole 2018 - Klikk for stort bilde Onsdag 4. april tok leder for Dysleksi Norge, Knut Rinden, turen fra Oslo til Saltdal for å feire sammen med oss og overrekke et synlig bevis og sertifisering på at vi er blitt en dysleksivennlig skole.

Sammen med Knut hadde vi blant annet gjester fra utdanningsavdelingen på fylket, Saltenposten og vår egen ordfører. Rektor rettet spesiell takk til primus motorer for prosjektet her på huset; norsklærerne Jorun Johansen og Nina Hylbak, samt avdelingsleder Elisabeth Maarnes. Jobben mot sertifiseringen har vi brukt to år på, og som rektor sa; -det ligger forpliktelser i denne tittelen "dysleksivennlig skole", samtidig som vi kan si oss veldig godt fornøyd med det forarbeidet som er gjort frem til i dag.

Elevrådsrepresentant Madeleine Hansen Øyulvstad fikk æren av å motta plaketten, og uttrykte samtidig glede på vegne av elevene over at skolen har tatt det viktige valget med å bli dysleksivennlig. Hun og Knut påpekte også hvor viktig det er å være åpen om dysleksi, og gjøre det allment kjent at det ikke er noe å skjemmes over. Vår egen statsminister og Bill Gates har for eksempel dysleksi.

Markeringen ble avsluttet med Kahoot quiz om dysleksi laget av vår 2. års elev Tobias Øygard Skodvin, og kake til alle sammen.