Velkommen til skolens bibliotek!

I biblioteket fotograf Jorunn N. Oseng

Saltdal videregående skole har et nytt og moderne bibliotek.

Biblioteket har åpent mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra kl. 07.30 - 15.00.
Onsdag er biblioteket åpent fra 07.30 - 14.00

Biblioteket har «Studierom» med 19 leseplasser, 4 PC-arbeidsplasser med tilgang til internett, samt flere sittegrupper. I biblioteket finner du bl.a. faglitteratur, skjønnlitteratur, leksikon, ordbøker, aviser, tidsskrifter samt videoer.

Fra biblioteket lånes ut bøker og lydbøker i 4 uker om gangen, DVD filmer i 4 dager og klassesett av bøker/ordbøker i 8 uker. Det er mulig å fornye lånet til nye låneperioder.

På høyre side finner du linker der du kan søke i fellesbasen for alle bibliotek i Nordland og i bibliotekets database.
I denne databasen finner du på første side mange nyttige linker til skolebruk, som blant annet:

• A-tekst,- med  avisartikler i fulltekst fra flere av landets aviser, bl.a Aftenposten, Dagbladet, og VG.

• Store norske leksikon

• Ordnett,- som inneholder norske ordbøker, engelske, tyske, franske og spanske ordbøker, samt ordbøker innenfor teknikk og økonomi.

Av materiell som biblioteket ikke har selv, kan bibliotekaren skaffe dette fra fjernlån, dvs fra andre bibliotek som fylkesbibliotek, høgskoler og universiteter og fra nasjonalbiblioteket sine depotbibliotek.

Marissa står til tjeneste med å finne fram bøker og annet materiell, både til skolearbeid og fritidslesning

Ved lån må hver elev/ansatt ha med skolebevis. Dette fungerer som lånekort.

Publisert av Jorunn N. Oseng. Ansvarlig Marissa Kho Eriksen. Sist endret 03.09.2012
Bibliotekar Marissa fotograf Jorunn N. Oseng
Studierom fotograf Jorunn N. Oseng