ArtikkelKarusell

I skoleIts learningvilbli NDLAskoleportalenlånekassen

FN dagen 24. oktober

FN - Klikk for stort bilde

Temaet på årets FN dag er menneskerettighetene som fyller 70 år i år. I 1948 ble 30 artikler som heter verdenserklæringen for menneskerettigheter laget. Gratulerer med dagen!

Arbeidet med å fremskape menneskerettighetene spiller seg helt tilbake til 1700 tallets opplysningstid, og den franske og amerikanske revolusjonen. Blir menneskerettighetene i dag fulgt uavhengig av kjønn, alder, religion, legning og nasjonalitet, slik intensjonen er? Alle vet at svaret på det dessverre er nei, og det må kontinuerlig jobbes for at menneskerettighetene blir bevart.

Elevene arbeidet halve dagen gruppevis med oppgaver knyttet til demokrati vs diktatur, rettssikkerhet, frie medier, skolegang, redd barna, Amnesty International og flyktningehjelpen. I tillegg pågikk en Instagram fotokonkurranse på skolen denne dagen, med premiering for beste temabilde fra gruppearbeidet. Arbeidet ble oppsummert felles i kantina før lunsj.