Velkommen til skolens bibliotek!

Biblioteket har åpent mandag-fredag fra kl. 07.45 - 11.30.

Biblioteket har «Studierom» med 19 leseplasser og flere sittegrupper. I biblioteket finner du bl.a. faglitteratur, skjønnlitteratur, leksikon, ordbøker, aviser, tidsskrifter samt videoer.

Fra biblioteket lånes ut bøker og lydbøker i 4 uker om gangen, DVD filmer i 4 dager og klassesett av bøker/ordbøker i 8 uker. Det er mulig å fornye lånet til nye låneperioder.

Til venstre finner du link der du kan søke i fellesdatabasen, Mikromarc, for alle bibliotek i Nordland og i bibliotekets Klikk for stort bilde database.

I denne databasen finner du på første side mange nyttige linker til skolebruk, som blant annet:

• A-tekst,- med  avisartikler i fulltekst fra flere av landets aviser, bl.a Aftenposten, Dagbladet, og VG.

• Store norske leksikon

• Ordnett,- som inneholder norske ordbøker, engelske, tyske, franske og spanske ordbøker, samt ordbøker innenfor teknikk og økonomi.

• E-bøker: Slik låner du e-bøker

1. Skaff deg PIN-kode slik: trykk på mikromarc linken her på siden, trykk på Glemt PIN-kode. Hent pin-koden i e-posten din.

2. Last ned appen eBokBib hos Google Play eller App Store.

3. Logg på med ditt elevnummer som står på skolebeviset + pin-koden. Velg "Nordland" og deretter Saltdal videregående skole.

4. Søk etter ebok (tittel, forfatter, kategori for eksempel humor), trykk lån, og nedlastningen av boka starter (trykk eventuelt reserver hvis boka er utlånt). Når nedlastningen er fullført, velges knappen Les nå. Du kan låne 3 e-bøker om gangen i 3 uker. E-boka blir automatisk innlevert etter 3 uker (kan fornyes 1 gang). Du kan levere inn eboka før lånefristen er gått ut. Dersom du har både telefon og nettbrett, kan boka leses på begge enheter. Krever ikke tilkobling til internett under lesing.

Av materiell som biblioteket ikke har selv, kan bibliotekaren skaffe dette fra fjernlån, dvs fra andre bibliotek som fylkesbibliotek, høgskoler og universiteter og fra nasjonalbiblioteket sine depotbibliotek.

Marissa står til tjeneste med å finne fram bøker og annet materiell, både til skolearbeid og fritidslesning

Ved lån må hver elev/ansatt ha med skolebevis eller ha opprettet bruker i appen Pocket-ID. Dette fungerer som lånekort.

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde