Du er her:

Trusselsituasjon ved Saltdal vgs er over

Trine Kristensen.jpg - Klikk for stort bildeTrine Kristensen.jpg Trusselsituasjonen rettet mot en elev ved Saltdal videregående skole er avklart. En person er pågrepet, og politiet melder at det så langt politiets etterforskning ikke er noe som understøttet at mannen hadde til hensikt å gjennomføre trusselen.

- Vi har først og fremst vært opptatt av å ivareta elevene og de ansatte, forteller rektor ved Saltdal videregående skole, Trine Kristensen.

Avstengt

En periode mens politiet aksjonerte for å pågripe personen som hadde kommet med trusler, var skolen avlåst, og alle elever og ansatt måtte holde seg innendørs.

- Det er klart slike opplevelser kan virke skremmende. Men heldigvis var det ingen dramatikk ved skolen. Og nå er alt avklart. Foreldre har blitt varslet via sms i flere runder, men bare for å presisere - i morgen går skoledagen som normalt, sier Kristensen.

Godt håndtert

Hun forteller at skolen vil la alle elevene få mulighet til å snakke med skolehelsetjenesten. I tillegg har personer fra skolen dratt hjem for å være sammen med eleven som mottok truslene.

- Det er trist at det oppstår slike situasjoner. Men jeg må berømme alle ansatte for å ha håndtert alt veldig godt, etter de kriseplanene vi har, og i godt samarbeid med politiet, avslutter Kristensen.